fbpx

Legionella voorkomen

Hoe Legionella voorkomen

met gedesinfecteerd water.

Legionella is geïdentificeerd als een groot probleem in gebouwen met meerdere bewoners, zoals hotels, ziekenhuizen, hostels, scholen, militaire instellingen, verpleeghuizen en kantoorgebouwen.

Wereldwijd worden duizenden mensen ernstig ziek of sterven door infectie door deze potentieel dodelijke ziekte. De kosten als een watersysteem van een gebouw besmet raakt, kunnen aanzienlijk zijn, niet alleen in termen van menselijk leed, maar ook in financieel opzicht. Als een hotel wordt geïdentificeerd als een bron van infectie, kan dit leiden tot gedwongen sluiting, terwijl het probleem wordt behandeld, plus mogelijke rechtszaken als mensen besmet zijn. Dit betekent een aanzienlijk verlies aan inkomsten en reputatie. Bovendien kan het probleem in veel landen, als wordt aangetoond dat het probleem is ontstaan door nalatigheid van de hotel- of scheepsexploitanten en het personeel, leiden tot hoge financiële sancties of zelfs gevangenisstraffen voor de betrokken personen. Elk jaar worden hotels over de hele wereld gedwongen om vanwege dit probleem te sluiten, vaak in het hoogseizoen. Elk jaar sterven er mensen in ziekenhuizen, niet door de ziekte waarvoor ze worden behandeld, maar door besmetting met deze dodelijke bacterie die ze door het watersysteem van de betreffende gebouwen hebben opgelopen. Door de stijgende energieprijzen verlagen veel gebruikers van deze gebouwen de totale temperatuur van het warmwatersysteem, wat het risico op besmetting met de legionellabacterie kan verhogen.

Leaulyte / Envirolyte anolyte generatoren kunnen in al deze gebouwen of aan boord van de schepen worden geïnstalleerd om het watersysteem voortdurend te behandelen, niet alleen om de infectie te verwijderen maar ook om het risico van herinfectie te elimineren.

Onze anolyte generatoren geven de bouw- en scheepsexploitanten de gemoedsrust dat hij er alles aan doet om de gebruikers van het gebouw of scheepspassagiers te beschermen tegen besmetting en zo de financiële en juridische risico’s voor henzelf te minimaliseren.

Neem contact op met leaulyte

en ontdek de oplossingen om Legionella te voorkomen.